Codul Rutier va suferi modificări în această iarnă. Conducătorii trebuie să fie extrem de atenți, dacă nu vor să scoată bani grei din buzunar. 

Începând din iarna anului 2023, Codul Rutier va suferi modificări importante. Mai exact, este vorba despre o Ordonanță de Urgență, prin care a fost introdus în Codul Rutier un nou praf de viteză: 70 de km/h față de limita legală. Iată cu ce modificări vor trebui să se mai învețe șoferii. 

Poliția Română a anunțat, recent, că doar într-o săptămână peste 200 de șoferi au rămas fără permis de conducere fiindcă au depășit viteza legală de 70 km/h. Unii dintre conducătorii auto au fost prinși pe anumite segmente de autostradă conducând cu 253 km/h. 

Noi reguli pentru șoferi!

Pentru a-i face pe șoferii vitezomani să mai reducă din viteză, autoritățile au decis ca, în iarnă, să se introducă în Codul Rutier un nou prag de viteză, și anume 70 km/h. 

Așadar, șoferii care nu vor respecta acest praf, riscă amenzi încadrate în clasa a IV-a de sancțiuni, adică vor trebui să scoată din buzunar sume cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei. Pe de altă parte, șoferii mai pot fi sancționați și cu suspendarea permisului de conducere. 

Codul Rutier 2022, modificat radical din iarnă: Ce reguli noi apar pentru șoferi: Nu faceți asta pe șosea!

Codul Rutier 2022: Schimbări importante pentru șoferi

Mai sunt câteva modificări importante de care șoferii trebuie să țină cont. Așadar, începând din iarnă, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, când barierele sunt coborâte sau în curs de coborâre, va fi sancționată dur. Același lucru se va întâmpla și în cazul șoferilor care nu opresc la semnalele cu lumini roșiii sau sonore. 

O altă modificare este sancționarea șoferilor care efectuează manevre de întoarcere pe autostradă sau pe drum expres. În cele trei situații de mai sus, amenda ajunge la 3.000 de lei, iar șoferilor li se vor suspenda permisele de conducere, fără a primi o dovadă înlocuitoare.  

Cel mai important este că conducătorii auto nu vor beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului. De asemenea, dacă timp de șase luni de când au fost pedepsiți vor fi prinși cu o altă faptă, li se va majora perioada de suspendare a dreptului de a conduce cu alte 30 de zile. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.