Discuțiile pe marginea propunerii medicului Streinu Cercel de a izola, departe de familie, persoanele trecute de 65 de ani, timp de trei luni, nu s-au oprit.

Reclamă

De data aceasta însă Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, are o reacție vehementă la adresa atitudinii conducerii PNL privind acest subiect. De altfel, în textul său, Ștefănescu pune sub semnul întrebării toate măsurile luate de cabinetul Orban în criza pe care România o depășește în perioada pandemiei de Coronavirus.

”Sā dați vina pe profesorul Streinu Cercel este o mizerie, Ludovice! Asta aratā cā toate deciziile voastre cretine sunt cu intenție! Si vā este tot mai fricā sā vi le asumați, Ludovice! Cā vā tremurā nadragii pentru toate inepțiile pe care ni le-ați impus pânā acum. Opriti-vā cu abuzurile, Ludovice!”, scrie Codrin Ștefănescu, într-o postare pe Facebook.

Premierul României, Ludovic Orban critica aseară propuneret făcută de medicul Streinu Cercel ”în nume personal”, fără a se consulta cu Guvernul.

„Domnul Adrian Streinu-Cercel vorbește în nume personal. Nu are nicio legatură cu deciziile la nivelul guvernului. Critic sever aruncarea în spațiul public a unor propuneri care nu au intrat prin filtrul analizei și care nu fac parte din deciziile care se iau la nivelul guvernului”, a declarat Ludovic Orban, la TVR.

Și președintele țării, Klaus Iohannis a avut, ieri, o ieșire dură, la adresa acestei propuneri, în cadrul unei declarații e presă.

„Într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă – aberantă, altfel nu pot să-i spun – cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină.
Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun!
Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane!”