Pe lângă pasiunea de a face fapte bune, Codin Maticiuc mai este atras și de filme. Prietenul lui Bendeac a început să se implice din ce în ce mai mult în industria cinematografică. Până acum, Maticiuc are la activ câteva titluri importante și nu are de gând să se oprească aici. Codin de abia așteaptă să se mai relaxeze regulile impuse de pandemie pentru a filma „Miami Bici 2”.

Codin Maticiuc a dat lovitura acum doi ani. Împreună cu Matei Dima, cunoscut în spațiul public sub numele de Bromania, au lansat filmul „Miami Bici”. Pelicula a fost foarte bine primită de către public. La insistențele fanilor, Codin a bătut palma cu cei de la Netflix și a urcat filmul pe celebra platformă de streaming.

Încasările filmului au fost și ele colosale, dar deja se știe că Maticiuc donează banii sau îi investește în cauze umanitare. Codin are deja în plan să filmeze partea a doua, doar că pandemia îi cam pune bețe-n roate. „Miami Bici 2” se anunță a fi cel puțin la fel de spectaculos ca filmul anterior.

Codin Maticiuc, pentru a doua oară în rolul românului în căutarea succesului

Codin Maticiuc a stabilit toate detaliile legate de producție, inclusiv locația. Așa cum era de așteptat, acesta va filma multe cadre și în Statele Unite ale Americii. Codin și-a obișnuit fanii cu materiale excepționale, așa că nici de data asta nu va face rabat de la calitate.

Până acum, prietenul lui Mihai Bendeac a estimat cheltuielile undeva la peste 1,5 milioane de euro. Suma se justifică foarte simplu, având în vedere că în proiectul „Miami Bici 2” sunt implicate sute de persoane. Dacă pelicula era filmată în România, costurile nu depășeau 100.000 de euro, dar Codin Maticiuc a vrut să facă totul la standarde înalte.

„Un film românesc îl poți face cu 100.000 de euro. La 1,5 milioane de euro ajunge un film precum „Miami Bici”. Și în noul film, „Miami Bici 2”, voi investi cam tot peste 1, 5 milioane de euro. Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă”, a spus Codin pentru playtech.ro.