Zilele recente au adus schimbări radicale în ceea ce privește prognoza meteo. Temperaturile ridicate sunt neobișnuite pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, pe lângă căldura sufocantă, anumite regiuni se confruntă cu o cu totul altă provocare: furtuni și vijelii devastatoare.

Codul roșu de furtuni și vijelii a făcut ravagii în anumite zone ale țării noastre, lăsând în urmă distrugeri și pagube semnificative. Rafalele puternice de vânt și ploile torențiale au surprins oamenii nepregătiți și au cauzat probleme grave. Mașini au fost luate de ape, iar acoperișurile caselor au fost smulse de puterea vântului.

În timp ce unele părți ale țării se bucurau de temperaturi ridicate și de o vreme frumoasă, alții se confruntau cu aceste fenomene neașteptate. Meteorologii au emis avertizări de vreme rea pentru mai multe zone din țară, inclusiv pentru județul Dolj, unde codul roșu a fost în vigoare.

Impactul asupra oamenilor

Cetățenii au fost nevoiți să facă față fenomenelor extreme. Ploile abundente și furtunile au adus daune considerabile. În Craiova, străzile principale s-au transformat în adevărate lacuri, iar sistemul de canalizare nu a putut face față cantității mari de apă. Mașinile au fost luate de ape, iar traficul a fost blocat, creând haos în oraș. Vântul puternic a smuls acoperișurile caselor, lăsând oamenii expuși la intemperii.

Autoritățile au intervenit rapid pentru a minimiza riscurile și a proteja cetățenii. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor lor, a fost dificil să facă față situației. Circulația în oraș a fost perturbată, iar transportul în comun a fost grav afectat.

Multe tramvaie au fost oprite, iar pasajele și anumite zone au fost închise pentru a evita pericolele. În plus, curțile oamenilor au fost inundate, ceea ce a creat și mai multe probleme pentru comunitate.

Aeroportul din Craiova, afectat de vremea rea

Aeroportul din Craiova a fost de asemenea afectat de această vreme extremă. Zborurile către destinații internaționale, precum Milano, Paris și Roma, au fost redirecționate către aeroportul Otopeni. De asemenea, unele zboruri au fost anulate, inclusiv cel spre Roma. Pasagerii și-au văzut planurile de călătorie perturbate și s-au confruntat cu întârzieri și neplăceri neașteptate.