Reclamă
Reclamă

Se preconizează că săptămâna viitoare va fi chiar mai caldă decât weekendul ce urmează, deoarece o mare parte a țării va fi sub cod roșu de caniculă. Temperaturile ar putea atinge 42 de grade Celsius sau chiar mai mari, conform declarațiilor Florinelei Georgescu, director de prognoză ANM, acordate pentru Digi24.

„Așteptăm ca în următoarele zile valul de căldură să se intensifice în toate regiunile țării. Aria cu temperaturi foarte ridicate va fi tot mai cuprinzătoare. Dacă astăzi este în vigoare un cod portocaliu pentru partea de vest și de sud a teritoriului, mâine acest cod portocaliu se va extinde, va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar sâmbătă și duminică, codul roșu care va intra în vigoare va ocupa partea de sud, de est și de vest, restul regiunilor urmând să fie sub cod portocaliu”, a declarat Georgescu.

Prognoza indică faptul că aria temperaturilor de peste 35-36 de grade va acoperi toate regiunile țării, iar zonele cu cod portocaliu vor avea temperaturi între 36 și 40 de grade Celsius. Pentru sâmbătă și duminică sunt așteptate temperaturi de până la 41 de grade Celsius. „Disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat, temperatura resimțită – din ce în ce mai ridicată. Și nopțile vor fi din ce în ce mai calde”, a adăugat Georgescu.

Reclamă

În momentul în care se vor produce perioade scurte de instabilitate atmosferică, acestea nu vor face decât să crească umiditatea din aer, amplificând astfel disconfortul termic și temperatura resimțită.

Georgescu a subliniat că săptămâna viitoare ar putea fi chiar mai caldă. „Chiar dacă șirul de mesaje astăzi se încheie duminică, vremea deosebit de caldă, cu temperaturi la pragul recordurilor absolute pentru țara noastră, va continua. Estimăm că zilele cu temperaturile cele mai ridicate vor fi luni, marți și miercuri. Codul roșu din weekend nu este vârful de căldură al acestui episod. Ne așteptăm, în partea de sud, și la temperaturi de 42 de grade, poate chiar mai ridicate”, a concluzionat Georgescu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro