Reclamă
Reclamă

Vremea continuă să facă prăpăd în țară. Toată săptămâna meteorologii au emis avertizări încontinuu. Nici ziua de azi nu a scăpat de avertismentele meteorologice.

De sâmbătă, ora 11:00, până duminică dimineață, se așteaptă instabilitate atmosferică puternică în majoritatea țării. Județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova se află sub avertizare Cod portocaliu.

Cod portocaliu în România. Județele afectate

Conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), între orele 11:00 de sâmbătă și 06:00 duminică, vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin fulgere, ploi torențiale, grindină, vânt puternic și posibile vijelii în regiunile Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea, precum și vestul și sud-vestul Transilvaniei.

ANM a emis și o avertizare Cod galben pentru zonele vizate. Cantitățile de apă vor fi semnificative, cu valori între 20 și 25 l/mp, iar local vor fi zone în care acestea vor depăși 30-40 l/mp. Fenomenele meteorologice vor fi mai intense în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică și se vor restrânge treptat către sud-vestul țării.

Reclamă

Cod portocaliu de vreme rea în România! Județele afectate de furtuni, ploi și grindină

Fenomene meteo extreme

În celelalte regiuni ale României, astfel de fenomene vor apărea pe suprafețe mai mici. În Moldova și în jumătatea estică a Munteniei, vântul va sufla cu intensitate temporară, în general, între 50 și 60 km/h.

De asemenea, ANM a emis un cod portocaliu pentru aceleași județe menționate anterior, precum și pentru zona montană a acestora. În aceste zone, cantitățile de apă pot ajunge la 40-50 l/mp și izolat chiar peste 70-80 l/mp în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro