Reclamă
Reclamă

Meteorologii au emis un cod galben și cod portocaliu de caniculă, valabile pentru astăzi și mâine, cu temperaturi ce vor ajunge până la 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat, iar în mai multe județe din țară vor fi nopți tropicale.

„În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au avertizat meteorologii.

Specialiștii au mai precizat că „valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat”.

Reclamă

Vremea se va menține călduroasă de astăzi de la ora 10:00 și până mâine la ora 10:00, va fi caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, când indicele de temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33-35 de grade, iar minimele de 17-20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

În intervalul 19.06.2024 ora 10:00 – 20.06.2024 ora 10:00, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar minimele de 17-21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro