Vremea continuă să facă ravagii în România. ANM a emis o avertizare de cod Galben pentru 35 de județe.

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo de Cod galben pentru 35 de județe ale țării. Acest cod de avertizare este valabil între orele 12:00 și 23:00 pe 27 mai.

În această perioadă, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin descărcări electrice frecvente, ploi torențiale, vânt puternic, vijelii și grindină. Fenomenele se vor manifesta în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și în zonele de munte.

Cod galben de vreme rea în România! ANM avertizează: Ploi torențiale, vânt puternic și grindină

Cod galben de vreme rea

Cantitățile de apă vor fi semnificative, variind între 20 și 25 l/mp în intervale scurte de timp, iar în unele zone se pot acumula peste 30-40 l/mp.

Aceste fenomene meteorologice vor fi prezente în arii mai restrânse și în celelalte regiuni ale țării. Este important ca locuitorii din zonele afectate să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție în fața acestor condiții meteorologice periculoase.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.