Reclamă
Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vijelii și ploi torențiale cu grindină și descărcări electrice pentru zilele de miercuri și joi. Tot pentru aceste zile, ANM anunță un cod galben de caniculă în sudul țării, cu disconfort termic ridicat. Vremea se menține călduroasă în București, dar cu averse seara.

În intervalul 12 iunie, ora 14.00 – 13 iunie, ora 06.00 se va înregistra instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Reclamă

În intervalul 12, 13 iunie vor fi temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei, unde se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Miercuri, 12 iunie, valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar vremea se va menține călduroasă în Capitală, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Joi, 13 iunie, în intervalul orar 09.00 – 21.00, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro