Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în cursul zilei de sâmbătă, o nouă atenționare de tip cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până la ora 20.00, în 20 de judeţe.

Astfel, potrivit atenționării cod galben, emisă de ANM, între orele 10:00 – 20:00, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăşi 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă.

Cod galben de vânt puternic în 20 judeţe. Anunțul făcut sâmbătă de ANM. Cum va fi vremea la munte

Totadată, ANM mai precizează, legat de același cod galben, intensificări ale vântului vor fi local şi în restul zonei de munte, în sud-estul şi centrul ţării, dar cu viteze mai mici, în general, între 45 şi 55 km/h.

Rafale de peste 70…80 km/h se vor mai consemna şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (15/16 ianuarie) în zona Carpaţilor Meridionali, dar vor diminua treptat în intensitate şi ca arie.

Cod galben de vânt puternic în 20 judeţe. Anunțul făcut sâmbătă de ANM
ANM

Prognoza meteo în Capitală

Astăzi, în București cerul o să fie variabil. În prima parte a zilei vor apărea înnorări sau ceață, revenind apoi în timpul nopții. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8…9 grade, în timp ce minima va coborâ până la -5…-3 grade. Presiunea atmosferică va creşte.

În timpul nopții, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.