Meteorologii au emis un cod galben de ninsori pentru zonele înalte de munte din 14 județe, unde se prognozează depuneri însemnate de zăpadă. Avertismentul este valabil de duminică, de la ora 18.00, până luni, la ora 22.00. Ninsorile vor fi prezente mai ales la altitudini de peste 1500 de metri în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În același timp, o informare meteorologică anunță ploi extinse în toate regiunile țării, valabilă până luni la ora 15.00. Ploile vor începe dinspre sud-vest și vor aduce cantități de apă de 10…15 l/mp, crescând până la 30 l/mp în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Aversele pot fi însoțite de descărcări electrice, iar în zona montană se așteaptă precipitații mixte.

Vântul va sufla cu intensificări în regiunile sudice și sud-estice, atingând viteze de 45-55 km/h. O nouă rundă de ploi este prognozată pentru marți, 23 aprilie, cu cantități însemnate de apă mai ales în zonele de munte și sud-vest. Intensificări ale vântului sunt anticipate în majoritatea regiunilor țării.