Atenționări de vreme instabilă și inundații vizează mai multe județe din România

Meteorologii ANM vin cu noi avertizări privind vremea din următoarele zile. Specialiștii au emis un cod galen de inundații. Atenționarea meteorologică avertizează nouă județe din țara noastră. În mai multe județe din țara noastră localnicii se vor confrunta cu ploi și vijelii, descărcări electrice, pe alocuri grindină. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor din România.

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor au emis o nouă avertizare de cod galben. Nouă județe din România sunt vizate, iar riscul de a fi inundate cu apă este unul destul de mare.

Cod galben de inundații pentru mai multe județe din țara noastră

Avertismentul emis de specialiști este valabil în intervalul sâmbătă, ora 16:00 și duminică, ora 12:00.
În urmă cu puțin timp, meteorologii au anunțat ploi și vijelii în toată țara. Oamenii trebuie să fie foarte atenți și să încerce să nu iasă din casă în acel interval orar.

Județele Olt, Vâlcea și Gorj sunt vizate. Hidrologii au anunțat că scurgeri importante pe versanți, torenți, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale sunt anunțate de către aceștia. Intensitatea lor va fi mare în jurul orelor 21:00 pe data de 25 a lunii, și 06:00 a zilei de 6 iulie.

social media

Tot astăzi, Administrația Națională de meteorologie a transmis o altă atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din sud-vestul țării. În Banat, Oltenia și sudul Crișanei sunt așteptate intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat va fi și grindină. Fenomenele se vor manifesta în intervalul 25 iunie, ora 15:00 și 26 iunie, ora 3:00. Localnicii trebuie să se adăpostească în case și să nu lase bunuri de valoare în calea vremii urâte.

Codul galben a fost emis în intervalul zilei de 25 iunie, ora 16:00 și 26 iunie, ora 12:00, în următoarele regiuni:
Județele Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Sibiu, Dolj, Caraș Severin, Timiș, Argeș și Olt.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!