Reclamă
Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene, valabile astăzi și mâine. În jumătatea vestică a Olteniei, Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, a fost emisă o atenționare cod galben de furtuni, cu ploi torențiale, vânt, descărcări electrice și grindină. În zona de sud a țării, a fost emis un cod galben de caniculă și disconfort termic, temperaturile ajungând la 34-35 de grade.

„În jumătatea vestică a Olteniei, în Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, au transmis meteorologii.

Codul galben de furtuni va fi valabil de astăzi, ora 13:00, până mâine, ora 6:00, în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinți și în unele zone ale județelor Cluj și Alba.

Reclamă

O altă atenționare cod galben, care vizează un val de căldură persistent aflat în extindere și disconfort termic ridicat, este în vigoare astăzi, în județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București. Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34-35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zona municipiului București, începând de astăzi de la ora 10:00 până mâine la ora 6:00, valul de căldură și disconfortul termic ridicat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă de 18-20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro