Reclamă
Reclamă

Un nou val de caniculă va afecta România, conform unei avertizări Cod galben emise de ANM. Acesta va fi în vigoare până miercuri dimineață și vizează mai multe județe.

„Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 şi 35 de grade”, a transmis, luni, ANM.

Local, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. În cursul zilei de marți, codul galben se va extinde. „În Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități”, a mai transmis ANM.

Reclamă

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime în jurul valorii de 20 de grade. Meteorologii anunță că în zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de durată lungă.

Pentru București, ANM a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic de luni ora 10.00 până miercuri la aceeași oră. Luni, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17-19 grade. Vremea se va menține călduroasă și marți, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade, iar cea minimă de 17-20 de grade.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro