Reclamă
Reclamă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că miercuri coaliția va stabili data alegerilor prezidențiale și că va avea loc o analiză în interiorul coaliției. Ciucă a fost întrebat la Senat despre data alegerilor prezidențiale, în condițiile în care PSD dorește ca acestea să aibă loc în septembrie, iar PNL să se organizeze la termen, în iarnă.

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfășurat alegerile locale și europarlamentare și feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinți – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învățământ. Iată că suntem în a opta zi și nu avem încă rezultatele finale. Au fost școli care nu își reluaseră, la sfârșitul săptămânii, activitatea, ca atare toți cei care au examene de capacitate, bacalaureat, s-au simțit afectați de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o perioadă de două luni de vară, până în septembrie știm bine care sunt activitățile, e perioadă de concedii”, a explicat Ciucă.

„Nu am apucat să discutăm concret și detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuții miercuri, când vom avea coaliție”, a adăugat el.

Reclamă

Liderul liberal a subliniat că „dacă vom avea o organizare mai bună la nivelul AEP și dacă într-adevăr ținem cont, dincolo de efectele asupra procesului în învățământ, una e să fii întrerupt o zi sau două și alta e să fii întrerupt opt zile”.

„Nu schimbăm deloc această dată. Este vorba de o analiză, iar analiza respectivă trebuie să aibă loc în interiorul coaliției. Vedem despre ce este vorba. (…) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”, a anunțat Ciucă.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre un eventual tandem cu Marcel Ciolacu ca propunere pentru premier, la alegerile prezidențiale, că nu au discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide își dorește să aibă propriul candidat.

Nicolae Ciucă a declarat la Senat, despre o posibilă candidatură unică a PSD și PNL la prezidențiale, că „în acest moment, așa cum decurg lucrurile și cum au stabilit cu ceva timp în urmă, PNL va avea propriul candidat”, citat de News.ro.

Întrebat dacă candidatul comun mai este o alternativă viabilă pe masa coaliției, Ciucă a răspuns: „În principiu, nu”.

Liderul liberal a fost întrebat și despre un tandem președinte Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu propunere pentru premier. „Nu am discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide își dorește să aibă propriul candidat”, a spus Ciucă, adăugând că e prea devreme să se discute despre o nominalizare de premier.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro