Reclamă
Reclamă

Co-fondatorul companiei OceanGate, cunoscută pentru construcția submersibilului Titan, în care cinci pasageri au murit anul trecut, anunță acum o excursie către dolina „Dean’s Blue Hole”. Incidentul, ce a avut loc în Oceanul Atlantic, a avut ca scop explorarea epavei Titanicului.

Misiunea de explorare, anunțată pe site-ul oficial al companiei „Blue Marble Exploration”, vizează una dintre cele mai adânci doline subacvatice din lume, situată în Bahamas. Organizatorii expediției au declarat pentru The Independent că de data aceasta, doar profesioniști pot participa, excluzând astfel turiștii.

„Următoarea frontieră pentru echipa noastră este în adâncurile subacvatice ale Dean’s Blue Hole. În prima coborâre a submersibilelor cu echipaj, echipate cu lumini LED și tehnologie subacvatică de drone, oamenii de știință se vor putea aventura în unele dintre cele mai puțin ospitaliere condiții ale Pământului în căutarea unor descoperiri fără precedent”, se arăta într-o postare de pe site-ul oficial, care apoi a fost ștearsă.

Reclamă

În anunțul misiunii, compania explica superstițiile locale legate de dolină. „Localnicii cred că Dean’s este un portal către iad și diavolul însuși pândește în adâncurile negre. În fiecare an, mai multe persoane se îneacă în Dean’s din cauza diverselor nenorociri. Ne așteptăm să găsim rămășițe umane și să ne pregătim să gestionăm aceste situații cu respectul cuvenit pentru familii”, scria pe site-ul web al Blue Marble Exploration.

Se estimează că aproximativ 200 de vieți au fost pierdute în Dean’s Blue Hole din cauza curenților puternici și a presiunii extreme.

Expediția este organizată de Guillermo Söhnlein, co-fondatorul OceanGate și fondatorul Blue Marble Exploration. Aceasta va fi prima explorare fizică a dolinei, care până acum a fost investigată doar virtual.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro