Reclamă
Reclamă

Cluj-Napoca și Brașov sunt primele orașe din România care au ajuns în topul fericirii, conform unui studiu care include 250 de locuri din lume.

Cluj-Napoca ocupă locul 195 în acest clasament al fericirii, iar Brașovul se află pe poziția 220. Cele două orașe sunt remarcate pentru eforturile lor în sporirea bunăstării locuitorilor.

Toate orașele au fost clasate pe baza a cinci domenii care au un impact direct asupra fericirii: cetățenii, guvernarea, mediul, economia și mobilitatea.

Reclamă

Studiul subliniază că fericirea în orașe variază și depinde de nevoile specifice ale diferitelor grupuri de locuitori: de la copii și studenți, până la profesioniști și cetățeni în vârstă.

Pe primele locuri în clasament se află Aarhus din Danemarca, urmat de Zurich din Elveția și Berlin din Germania. Primele 10 poziții sunt dominate de orașe din aceste trei țări, printre care Copenhaga, Munchen și Geneva.

Finlanda rămâne pe primul loc în clasamentul celor mai fericite țări din lume, urmată de Danemarca, Islanda și Suedia.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro