Totuși, chiar și așa, cluburile trebuie să respecte o serie de reguli pentru a asigura siguranța angajaților și clienților.

De la dezinfectant, pahare de unică folosință și măști de protecție, toate acestea au devenit parte din experiență.

Cluburile au luat  o serie de măsuri

La 44KW, un club pentru iubitorii de muzică electronică din Shanghai, clienții s-au așezat, au dansat și s-au distrat, respecâtnd câteva măsuri de distanțare socială în weekend.

Clubul s-a redeschis la jumătatea lunii martie după ce a fost închis aproximativ șase săptămâni. Chiar și așa, a durat ceva timp ca lucrurile să revină la normal.

„Într-adevăr nu existau mulți clienți, deoarece majoritatea oamenilor erau destul de îngrijorați de siguranța lor”, a declarat Charles Guo, fondatorul 44KW.

„Fluxul nostru de clienți a început să se recupereze rapid spre sfârșitul lunii aprilie”, a spus Guo, adăugând că afacerea a revenit din nou la nivelul mediu al anului trecut până la jumătatea lunii mai.

Dar nu totul este ca pe vremuri.

Clubul verifică temperatura fiecărui client și le înregistrează datele. Personalul, inclusiv barmanii și ospătarii poartă măști și mănuși tot timpul. Clienții nu trebuie să poarte măști, dar mulți o fac din propria inițiativă.

Recipientele au fost înlocuite cu pahare de plastic, iar clubul a instalat dispozitive de dezinfectare a mâinilor peste tot. Mânerele și ușile toaletelor sunt dezinfectate în fiecare oră. În timp ce întregul club este dezinfectat în fiecare zi înainte și după deschidere, a spus Guo.

Cluburile au devenit centrul focurilor în alte orașe din Asia. În această lună a apărut un grup de cazuri legate de cluburi în Coreea de Sud, care a declanșat temerile unei al doilea val de infectări. Și a dus la închiderea din nou a cluburilor și barurilor.

„Am verificat cu prietenii mei ce tipuri de măsuri de precauție au fost luate la fiecare loc înainte de a decide care să merg”, a declarat Cao Douzi pentru Reuters în afara 44KW.

Sursa:  Reuters