Reclamă
Reclamă

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat luni dimineață că premierul Marcel Ciolacu ar fi dat ordin Jandarmeriei să distrugă sacii cu voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1, prezentând și imagini de la sediul din Piața Amzei. În replică, Jandarmeria București a respins acuzațiile, precizând că jandarmii nu gestionează materiale electorale, ci doar asigură paza.

„În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aștepte contestația de la Biroul Electoral Municipal, nu mai așteaptă nici verdictul magistraților privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situația sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare”, a scris Clotilde Armand într-un mesaj pe Facebook, prezentând și imagini.

Primarul a adăugat: „Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept”.

Reclamă

Jandarmeria București a reacționat la aceste declarații și a transmis : „În legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piața Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informație este complet falsă”.

„Totodată, unitatea noastră, prin atribuțiile specifice și în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare și ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei și condițiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparțin Jandarmeriei Române”, a subliniat instituția.

Jandarmeria Română a subliniat că este o instituție apolitică și nu desfășoară activități electorale, potrivit statutului său. „Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”, a mai transmis Jandarmeria București.

Biroul Electoral Central a respins sâmbătă cererea Alianței Dreapta Unită de anulare a alegerilor în Sectorul 1. Clotilde Armand a cerut joi renumărarea voturilor la Sectorul 1, afirmând că are dovezi clare și matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant. „Ciolacu și Ciucă sunt părtași la cea mai mare fraudă electorală după 1946”, a declarat Armand.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand. BEC a explicat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive și nu sunt însoțite de probe în dovedirea acestora”.

Liberalul George Tuță i-a transmis primarului Sectorului 1 Clotilde Armand solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului în toamnă. Tuță a mai subliniat crearea unei echipe de tranziție pentru a „asigura preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate și eficiență”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro