O tragică întâmplare s-a petrecut la spitalului “Dimitrie Castroian” din Huși, eveniment care nici medicii nu știu cum a reușit să se întâmple.

Proaspăt ieșit din operație după amputarea unui picior, un bărbat a sărit de la geamul salonului de terapie intensivă în care se afla. Tragicul incident s-a produs la doar o oră după operație, într-un moment în care asistenta a părăsit pentru câteva momente salonul.

Totul s-a petrecut ieri, în jurul orei 14:30, când bărbatul de 57 de ani s-a aruncat de la etaj după ce asistenta i-a udat buzele.

Medicii sunt în stare de șoc și nu își pot explica cum a reușit bărbatul să se trezească așa repede din anestezie și mai ales să poată merge până la geam și să se arunce de la etajul 2. Aceștia susțin că medical, acest lucru este imposibil, operația fiind una complicată, în care medicii au amputat complet un picior.

“Pacientul în cauză a fost operat azi (ieri, n.r.). Operația a decurs bine. A fost vorba despre o amputație de coapsă, făcută pentru cangrenă. Fusese detubat cam în urmă cu o oră. Era conștient. Se afla în secția de Terapie Intensivă. Asistenta medicală care îl supraveghea i-a udat buzele și a ieșit un moment din salon. În acel timp s-a produs nenorocirea. Este aproape inexplicabil pentru mine, cum a putut el, abia ieșit din operație, să își scoată perfuziile, să se ridice, să ajungă la fereastră într-un picior, să se urce și să se arunce de la etaj. Ce fortă a avut, e chiar de neînțeles. Am anunțat imediat Direcția de Sănătate Publică despre acest caz. S-a anunțat și Ministerul imediat”, a spus medicul Lucia Rotaru, managerul Spitalului din Huși.

S-au încercat manevre de resuscitare însă fără rezultat, în cele din urmă fiind declarat decesul la ora 14:52.

“Resuscitarea s-a făcut, conform procedurii, în jur de 30 de minute, dar leziunile suferite în urma căderii de la înălțime, au fost foarte grave, incompatibile cu viața”, au spus cadrele medicale.

Pacientul se afla în salon cu alți doi pacienți în momentul comiterii tragicului accident.

“Vor fi audiați de polițiști și, dacă își vor aminti ceva, vor spune. Din câte putem spune noi, cei doi nu au văzut momentul în care pacientul Jalbă (numele de familie al decedatului, n.r.) a recurs la ceea ce pare a fi o sinucidere”, au spus cadrele medicale.

Apelul la 112 a fost făcut de trecătorii care au văzut cele întâmplate, cerând ajutorul poliției, apoi au chemat cadrele medicale din spital. IPJ Vaslui a deschis o anchetă în acest caz.

“Apelul a fost făcut la 112, în jurul orelor 14:30. Decesul s-a produs la ora 14:52. Bărbatul în cauză, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Huși, suferise o intervenție chirurgicală și i se amputase un picior. Se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate”, a spus Loredana Stavăr, reprezentanta IPJ Vaslui.