Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat decizia președintelui Senatului, Ilie Bolojan, de a reduce personalul din Senat cu 200 de posturi, susținând că măsura ar trebui să fie mult mai drastică, cu o reducere de 400 de angajați. Năsui a mai afirmat că „adevărul e că Senatul nu ar trebui să existe” și a reamintit că la un referendum anterior, 80% dintre români au votat pentru un parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari.
Într-o postare pe Facebook, Claudiu Năsui a explicat că în perioada în care a condus Ministerul Economiei a inițiat o reducere semnificativă a personalului din interiorul instituției, eliminând 30% din posturi și 40% din cele de conducere. El a acuzat PSD și PNL că ar fi stopat această reorganizare, permițând nu doar continuarea stării de fapt la Ministerul Economiei, ci și o creștere constantă a numărului de angajați la stat. „Șefi peste șefi pe sub șefi care nu făceau altceva decât să ia un salariu și să se mai ocupe de diverse scheme de afaceri pe banii statului”, a comentat Năsui.
Anunțul lui Ilie Bolojan privind reducerea personalului și îmbunătățirea eficienței activității Senatului a inclus și intenții de tăiere a cheltuielilor cu flota de mașini și combustibil și eliminarea sinecurilor. Totuși, decizia a provocat nemulțumiri în rândul angajaților, care au organizat un protest spontan pe holurile instituției. Unele voci din personalul Senatului au avertizat că mandatul lui Bolojan este „efemer”, dar că angajații sunt cei care contribuie la continuitatea instituției.
Claudiu Năsui a adresat, de asemenea, o întrebare cu privire la promisiunile trecute ale venită din partea lui Ilie Bolojan privind reducerea numărului de parlamentari la 300, criticând lipsa de acțiune în urma referendumului câștigat pe această temă. „Absolut nimic” nu s-ar fi întâmplat de atunci, a subliniat el, adăugând că reorganizarea ar trebui să înceapă cu parlamentarii înșiși.