Reclamă

Mod de preparare clătite:

  • Amestecă ouăle cu laptele, ambele la temperatura camerei. Amestecă zahărul, esență de vanilie și praful de sare, apoi adaugă uleiul.
  • Încorporează făină treptat și mixează aluatul până la încorporarea făinii.
  • Încinge tigaia de clătite la foc mediu și unge-o cu o picătură de ulei, pe care o întinzi cu puțină hârtie.
  • Întinde aluatul pentru clătite și răspândește aluatul rapid în tigaie.
  • Frige clătitele pe ambele părți timp de cca 1 minut, apoi scoate-le și umple-le cu mere și scorțișoară.

Clătite umplute cu măr și scorțișoară

Desert delicios și ușor de făcut

  • 130 g făină 
  • 2 ouă mari 
  • 300 ml lapte 
  • esență vanilie 
  • 2 linguri ulei 
  • o lingură zahăr 
  • un praf sare

Umplutură

  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 3 mere mari, curățate
  1. Amestecă ouăle cu laptele, ambele la temperatura camerei. Amestecă bine zahărul, esență de vanilie și praful de sare, apoi adaugă uleiul.

  2. Încorporează făină treptat și mixează aluatul până la încorporarea făinii.

  3. Încinge tigaia de clătite la foc mediu și unge-o cu o picătură de ulei, pe care o întinzi cu o bucată de hârtie.

  4. Întinde aluatul pentru clătite (aproximativ un polonic pentru fiecare tigaie, în funcție de cât de mare este tigaia de clătite) și răspândește aluatul rapid în tigaie.

  5. Frige clătitele pe ambele părți timp de cca 1 minut, apoi scoate-le și umple-le cu mere și scorțișoară

Umplutură

  1. Taie merele în cubulețe mici, apoi amestecă-le într-un bol cu zahărul și scorțișoara. Lasă-le să stea aproximativ 20 de minute.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro