Mod de preparare clătite:
- Amestecă ouăle cu laptele, ambele la temperatura camerei. Amestecă zahărul, esență de vanilie și praful de sare, apoi adaugă uleiul.
- Încorporează făină treptat și mixează aluatul până la încorporarea făinii.
- Încinge tigaia de clătite la foc mediu și unge-o cu o picătură de ulei, pe care o întinzi cu puțină hârtie.
- Întinde aluatul pentru clătite și răspândește aluatul rapid în tigaie.
- Frige clătitele pe ambele părți timp de cca 1 minut, apoi scoate-le și umple-le cu mere și scorțișoară.
Clătite umplute cu măr și scorțișoară
Desert delicios și ușor de făcut
- 130 g făină
- 2 ouă mari
- 300 ml lapte
- esență vanilie
- 2 linguri ulei
- o lingură zahăr
- un praf sare
Umplutură
- 3 linguri de zahăr
- 1 linguriță scorțișoară,
- 3 mere mari, curățate
-
Amestecă ouăle cu laptele, ambele la temperatura camerei. Amestecă bine zahărul, esență de vanilie și praful de sare, apoi adaugă uleiul.
-
Încorporează făină treptat și mixează aluatul până la încorporarea făinii.
-
Încinge tigaia de clătite la foc mediu și unge-o cu o picătură de ulei, pe care o întinzi cu o bucată de hârtie.
-
Întinde aluatul pentru clătite (aproximativ un polonic pentru fiecare tigaie, în funcție de cât de mare este tigaia de clătite) și răspândește aluatul rapid în tigaie.
-
Frige clătitele pe ambele părți timp de cca 1 minut, apoi scoate-le și umple-le cu mere și scorțișoară
Umplutură
-
Taie merele în cubulețe mici, apoi amestecă-le într-un bol cu zahărul și scorțișoara. Lasă-le să stea aproximativ 20 de minute.