Simona Halep a pierdut puncte importante pentru cariera sa, din cauză că nu a putut participa la Australian Open. Iată pe ce loc se află sportiva în clasamentul WTA. 

Australian Open a schimbat clasamentul WTA. Reamintim că Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Din acest motiv, sportiva a fost suspendată temporar și nu are voie să joace niciun meci oficial până când le va dovedi forurilor mondiale că este nevinovată, așa cum susține. 

În cazul în care va fi declarată vinovată, Simona Halep va fi suspendată din tenis patru ani de zile. Ținând cont de vârsta pe care o are sportiva, această suspendare i-ar pune capăt carierei. În timpul în care este suspendată temporar, Simona Halep nu are voie să joace niciun meci oficial. Din acest motiv, ea a scăzut în clasamentul WTA, fiindcă nu a avut voie să participe la Australian Open. Iată pe ce loc se află acum, sportiva noastră.  

Simona Halep a coborât pe locul 15 în WTA

Halep nu a avut voie să participe la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului 2023, fiindcă a fost depistată pozitiv la un test antidoping. Din acest motiv, ea a pierdut 240 de puncte. WTA a anunțat, luni, clasamentul după turneul de la Melbourne. Românca noastră a coborât pe locul 15. 

Clasament oficial WTA: Lovitură pentru Simona Halep. Pe ce loc se află acum sportiva

  • 15 Simona Halep 2141 puncte (-3 locuri) 
  • 27 Irina Begu 1472 (+3) 
  • 61 Sorana Cîrstea 906 (-19) 
  • 68 Ana Bogdan 840 (-5) 
  • 144 Gabriela Ruse 436 (-13) 
  • 179 Alexandra Cadanțu-Ignatik 365 (-8) 
  • 194 Irina Bara 336 (-21) 
  • 200 Jaqueline Cristian 328 (-40) 
  • 202 Gabriela Lee 326p (-5) 

Câți bani a pierdut Simona Halep din cauza scandalului de dopaj

Ion Țiriac, unul dintre cei mai apropiați oameni ai Simonei Halep, a vorbit despre situația în care se află sportiva noastră. Afaceristul este convins că Halep este nevinovată și dă vina pe staff-ul acesteia, care nu s-a ocupat așa cum a trebuit de sportivă. 

Mai mult, se pare că suspendarea provizorie a făcut-o pe Halep să piardă suma de 10 milioane de euro.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.