Reclamă
Reclamă

Circulația pe Valea Oltului, una dintre cele mai tranzitate artere rutiere din România, va fi închisă între 8 iulie și 9 august, între orele 06:00 și 20:00. Motivul închiderii DN7 este necesitatea efectuării defrișărilor pentru construcția tronsonului doi al autostrăzii Sibiu-Pitești.

Conform anunțului oficial, porțiunea închisă se întinde pe 8 kilometri, între localitățile Lazaret și Boița. În acest interval, traficul rutier va fi deviat pe rute ocolitoare, ceea ce poate adăuga sute de kilometri la traseul celor care se deplasează între București și Sibiu. Se anticipează o creștere semnificativă a traficului pe Drumul Național 1.

Locuitorii din Lazaret vor avea permisiunea să traverseze zona închisă de două ori pe zi, dimineața între 07:00 și 07:30 și după-amiaza între 16:00 și 16:30, escortați de reprezentanți ai antreprenorului. Autospecialele poliției, pompierilor și ambulanțelor vor putea, de asemenea, să traverseze zona închisă, însoțite de reprezentanți ai antreprenorului, pentru a ajunge la urgențe.

Reclamă

Astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va vizita localitatea Boița de pe DN7 pentru a verifica progresul lucrărilor. În Brezoi, locuitorii nu mai pot ajunge la Sibiu pe la Boița și sunt obligați să ocolească prin Râmnicu Vâlcea, ceea ce înseamnă o distanță de aproximativ 250 de kilometri.

Rutele alternative propuse pentru Valea Oltului includ Valea Jiului, Valea Prahovei și Drumul Național 1. Alte opțiuni sunt Transfăgărășanul și Transalpina.

Traficul de pe Valea Oltului este de așteptat să crească considerabil în cursul după-amiezii, mai ales că închiderea drumului coincide cu o zi de vineri, tradițional aglomerată.

Acest anunț aduce disconfort pentru mulți șoferi și călători, dar lucrările sunt esențiale pentru avansarea autostrăzii Sibiu-Pitești, care va aduce beneficii pe termen lung prin fluidizarea traficului și îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro