Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că de joi dimineață se reia circulația pe toate benzile din Piața Victoriei, după finalizarea lucrărilor de reparație a galeriei de termoficare, înlocuind conductele de termie și apă curentă.

În intersecția Piața Victoriei, carosabilul a fost readus la starea inițială după ce s-au desfășurat simultan trei tipuri de lucrări: înlocuirea conductei de termie, înlocuirea conductelor de apă curentă și consolidarea galeriei. Nicușor Dan a transmis într-un live pe Facebook: „Redăm circulației toate benzile din Piața Victoriei. Ne cerem scuze pentru toți șoferii pe care i-am încurcat lunile astea, însă a fost o lucrare absolut necesară. Dedesubt s-au lucrat 650 de metri de conductă de termoficare, 800 de metri de conductă de apă și în plus structura era afectată și a trebuit consolidată. Începând de azi se circulă pe toate benzile în Piața Victoriei.”

Totodată, scările rulante din Pasajul Universității, ieșirea înspre Facultatea de Geografie, sunt funcționale din nou „după ani de zile”. Primarul a precizat: „Au fost înlocuite toate scările din cele șase puncte de acces în pasajul pietonal și vor fi pornite foarte curând.”

Cu trei zile în urmă, Compania Municipală Energetica Servicii București a confirmat finalizarea reparațiilor și consolidării galeriei de termoficare ce subtraversează Piața Victoriei, pe o lungime de 350 de metri. Lucrările de modernizare au implicat înlocuirea completă a conductelor de termoficare și efectuarea probei de presiune pe un tronson de 650 de metri. Noile conducte au fost introduse în circuitul rețelei Magistralei II-III Grozăvești.

Lucrările de termoficare au fost corelate cu cele de modernizare ale conductei magistrale de apă. „Compania Municipală Energetica Servicii execută lucrările de modernizare ale rețelei de termoficare la Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești, pe un tronson care însumează 11 km de conducte de termoficare, din care au fost montate și introduse în circuitul rețelei de distribuție a energiei termice peste 7 km”, se arată într-un comunicat.

Pe 10 mai, Nicușor Dan anunțase instalarea primelor scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piața Universității. Au fost necesare lucrări de conectare cu sistemul electric și montare a sistemului antiseismic.