Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă primele locuri în topul vizibilității membrilor Guvernului pe luna mai, conform barometrului vizibilității miniștrilor realizat de News.ro și Agenția de Monitorizare Klarmedia. Ministrul Agriculturii Florin Barbu a urcat mai multe poziții, în timp ce ministrul Finanțelor Marcel Boloș coboară de pe locul 2 pe 8.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detașat al primului loc în topul vizibilității, are în mai 28.036 de mențiuni în presa scrisă și online, mai puține decât în aprilie. Șeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate ca urmare a declarațiilor făcute pe tema protestului angajaților de la guvern și a prezenței în mai multe emisiuni televizate.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja revine pe locul al doilea înregistrând vârfuri de vizibilitate atât în urma declarațiilor făcute în contextul campaniei electorale pentru Primăria Capitalei, cât și a declarațiilor făcute ca ministru.

Reclamă

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila urcă de pe locul 4 pe locul 3, cele mai multe apariții în presa scrisă și online fiind înregistrate odată cu vizita făcută la spital actorului Florin Piersic și cu anunțul potrivit căruia mai mulți copii palestinieni vor fi tratați în spitalele din România. De asemenea, declarațiile făcute la semnarea contractului pentru noul Spital Județean Neamț, potrivit cărora România a reușit să ajungă la un nivel de peste 98% grad de contractare din PNRR, au contribuit la creșterea vizibilității sale.

Ministrul Agriculturii Florin Barbu ajunge pe locul 4 după ce în aprilie s-a aflat pe locul 17, înregistrând vârfuri de vizibilitate odată cu vizita în România a Comisarului european pentru agricultură Janusz Wojciechowski și cu anunțurile făcute în urma unei ședințe de Guvern, referitoare la suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii, măsuri pentru sprijinirea consumului de alimente românești și creșterii nivelului de procesare în România, precum și pe tema limitării adaosului comercial la produsele românești.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu se menține și în mai pe locul 5, pentru a doua lună consecutiv.

Ministrul Justiției Alina Gorghiu urcă o poziție față de luna precedentă, ajungând pe locul 6, datorită vizibilității date de declarațiile privind consumul de droguri din România, când a afirmat că cel mai tânăr consumator de droguri este un copil de 8 ani, privind demersurile pentru aducerea Prințului Paul în România, din Malta, precum și pe tema accidentului de la 2 Mai și a cazurilor de violență în familie.

Zece miniștri au între 1.000 și 2.000 de mențiuni în presa scrisă și online, în mai, lista fiind deschisă, în ordine descrescătoare a numărului mențiunilor, de ministrul Apărării Angel Tîlvăr, urmat de ministrul Finanțelor Marcel Boloș, care, de pe locul al doilea în aprilie, ajunge astfel pe locul 8, de ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, de ministrul Educației Ligia Deca, care coboară de pe locul 8 pe locul 10, ministrul de Externe Luminița Odobescu, ministrul Economiei Radu Oprea, ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării Adrian Veștea și ministrul Mediului Mircea Fechet.

În luna mai, patru membri ai Cabinetului Ciolacu – ministrul Culturii Raluca Turcan, ministrul Familiei Natalia Intotero, ministrul de Interne Cătălin Predoiu și viceprim-ministrul Marian Neacșu – se află în categoria celor cu sub 1.000 de mențiuni.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro