Reclamă
Reclamă

Aflat în Germania pentru meciul echipei naționale de fotbal a României, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit și cu șeful Executivului bavarez, Markus Söder. Premierul român nu a venit cu mâna goală, ci a adus o ladă plină cu mici congelați, la cererea oficialului din Bavaria.

Cei doi lideri au avut un schimb de replici amicale. Marcel Ciolacu l-a invitat pe Markus Söder să viziteze România, propunându-i să vadă Delta Dunării și celebrul „castel al lui Dracula”. Ciolacu a făcut o glumă adăugând: „Indiferent de cât de mult usturoi o să mâncăm, să nu mergem într-o noapte cu lună plină, ci într-o noapte cu lună normală”.

Răspunsul lui Markus Söder a fost la fel de amuzant: „Cred că e suficient dacă mâncăm înainte mici. Conțin atât de mult usturoi, încât nu vor mai avea curajul vampirii să se apropie de noi. Vă mulțumesc foarte mult. Vă urez mult succes la Campionatul European. Dar dacă veți juca împotriva Germaniei, să știți că nu vă mai urez succes”.

Reclamă

Potrivit Antena 3 CNN, premierul bavarez, Markus Söder, l-a rugat pe Marcel Ciolacu să îi aducă mici, mărturisind că este un mare fan al bucătăriilor tradiționale. Premierul român a îndeplinit dorința lui Söder, iar o ladă frigorifică cu mici românești congelați a fost transportată în Germania de către delegația Guvernului României.

Întâlnirea oficială dintre cei doi lideri a avut loc în contextul meciului echipei naționale de fotbal a României în Germania, marcând un episod inedit de diplomație culinară. Vizita și cadoul au întărit legăturile bilaterale dintre România și landul Bavaria, aducând un plus de umor și căldură relațiilor oficiale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro