Liderul PSD are din nou cuvinte dure la adresa Guvernului și a Președinției. Acesta susține că miniștrii PNL nu sunt implicați în problemele provocate de coronavirus, iar legat de economie nu au luat măsuri, deși li s-a cerut în mod insistent. Klaus Iohannis este acuzat că nu este un președinte pentru toți românii ci doar pentru PNL.

După votarea prelungirii stării de urgență de către Parlament, răfuielile încep iar! Marceal Ciolacu, lider PSD, atacă din nou deciziile luate de Guvern, printr-un mesaj video. Acesta acuză PNL-ul că are o formă de guvernământ haotică, iar în aceste clipe grele, ei nu au planuri economice.

„Atunci când PNL guvernează prost, nu știe să facă altceva decât să atace PSD. Dar din ce în ce mai mulți români văd adevărul: PNL guvernează haotic și fără niciun plan economic. Nu testează populația, nu cumpără echipamente și din cauza asta mor oameni cu zile. Suceava este doar un exemplu.

În ultimele două săptămâni toate partidele politice au cerut în mod repetat un dialog cu Guvernul și Președintele Iohannis. Răspunsul l-am primit astăzi, printr-un atac politic. Un atac lipsit de argumente care a venit chiar în mijlocul unei pandemii unde mor din ce în ce mai mulți români. V-am votat un Guvern cu puteri depline nu ca să vă ocupați de atacuri politice”, susține Marcel Ciolacu.

Liderul PSD acuză liberalii că nu atacă în permanență celelalte partide și nu sunt dedicați cetățenilor în aceste clipe grele, provocate de coronavirus.

„Aveți guvernul vostru ca să apărați sănătatea românilor, să aveți grijă de veniturile lor, de locurile lor de muncă, de mâncarea pe care doresc să o pună pe masă de aceste sfinte sărbători. Dar nici măcar în aceste condiții de criză când trebuie să fim uniți, nici măcar acum în preajma Paștelui nu vedem decât dezbinare și ură venind atât de la Președintele Iohannis cât și de la Guvernul PNL!

Astăzi în Parlament, toate partidele politice au criticat dur actualul guvern pentru că nu își face treaba, nu se ocupă de sănătatea românilor și de veniturile lor. Dar am votat Decretul în forma venită de la Președinte pentru că ne preocupa sănătatea românilor și faptul că trebuie să trecem împreună peste această criză. Am pus unele condiții care sunt absolut normale: Guvernul și Președintele Iohannis trebuie să respecte Constituția chiar și în starea de urgență. Daca transparența sau democrația reprezintă o povară atât de mare pentru PNL, atunci cred cu tărie că ne îndreptăm într-o direcție complet greșită”, a adăugat social-democratul.

Ciolacu, cuvinte grele Guvernului

Liderul PSD este nemulțumit de faptul că Guvernul nu este implicat în salvarea economiei. Ciolacu cere testerarea masivă a populației, pentru ca oamenii să poată reveni la muncă.

„Guvernul trebuie să fie preocupat de salvarea veniturilor românilor și de locurile lor de muncă. Mai mult, Guvernul PNL trebuie să aplice urgent un program de relansare economică. Astăzi! Nu peste câteva luni când nu o să mai avem ce să facem. Guvernul trebuie să ne arate modul în care cheltuie banii publici. Românii au dreptul să știe cum este posibil ca firmele de casă ale PNL să ia contracte de milioane de euro fără niciun control și fără nicio regulă. Și nu în ultimul rând, Guvernul trebuie să testeze cât mai mulți români ca să putem ieși din casă. Ca să putem să ne ducem la muncă și să avem venituri. Altfel, ne va fi de două ori mai greu”, susține liderul PSD.

Marcel Ciolacu este dezamăgit de reacția șefului de stat. Politicianul susține că se aștepta ca măcar în Săptămâna Mare să vadă un președinte al tuturor românilor.

„M-aș fi așteptat ca în Săptămâna Mare, în plină criză să văd un președinte al tuturor românilor, nu un președinte doar al PNL. Chiar și așa, îmi mențin dorința de dialog cu toate partidele politice, cu Guvernul și cu Președinția pentru că sănătatea românilor e mai importantă decât luptele politice”, încheie Ciolacu.

Distribuie