Reclamă
Reclamă

Un sortiment de ciocolată cu urechi de porc și usturoi a atras atenția vizitatorilor la Festivalul Ciocolatei din București. Invenția aparține Alinei Goida, o ciocolatieră care a reușit să adune cei mai mulți curioși la standul său.

„E o pralină care conține urechi de porc, infuzate cu cimbru și usturoi. Grăsimea de porc e dulce, iar în pralina de porc simți zgârciurile acelea de la ureche, cimbrul e suficient de echilibrat încât să nu strice, să nu te ducă cu gândul la o șuncă sau să fie prea mult”, a explicat Alina Goida.

Pe lângă pralină, vizitatorii au avut ocazia să guste și alte combinații ciudate. „Cred că e și ceva bacon în interior. Ceva grăsime de porc, nu? Cred că asta nu e doar de desert, merge și la felul principal”, a spus un degustător. „Am gustat niște tarte cu zmeură absolut delicioase și urmează să încerc și ciocolata, pralinele mai ales”, a adăugat un alt vizitator.

Reclamă

Pentru cei care preferă dulciurile fără efecte asupra siluetei, Alexandra Olteanu, alt ciocolatier prezent la festival, a oferit o alternativă sănătoasă. „Am făcut o pralină cu ovăz, care știm cu toții că este foarte sănătos, cicoare, care scade glicemia”, a explicat aceasta.

Înghețata a avut și ea un loc special la festival. Andi Rogojină, un alt expozant, a prezentat o înghețată inspirată din rețeta de colivă. „Este preparată ca o colivă, rețeta de colivă. După care e făcut specificul înghețatei cu tot ciclul acesta de pregătire și e scoasă ca o înghețată”, a spus Rogojină. La întrebarea dacă se vinde bine, Rogojină a confirmat: „E cel mai bun produs vândut”.

România ocupă locul 10 în Europa la consumul de ciocolată, iar Festivalul Ciocolatei, ajuns la a treia ediție, s-a desfășurat în București, oferind vizitatorilor o gamă variată de dulciuri, de la ciocolată artizanală până la înghețate inedite.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro