Reclamă
Reclamă

Un tren de marfă a lovit luni din spate un tren de pasageri în statul indian Bengalul de Vest, producând moartea a cel puțin 13 oameni și rănirea a zeci de persoane, conform declarațiilor autorităților locale. Echipele de salvare sunt la fața locului pentru a elibera posibili pasageri blocați.

Mass-media a prezentat imagini cu carambolul, în care se văd containerele din trenul de marfă împrăștiate pe șine și un vagon aproape vertical în aer. Trenul de marfă a ciocnit trenul Kanchanjunga Express, care se deplasa spre Kolkata (Calcutta), capitala Bengalului de Vest, dinspre statul nord-estic Agartala, provocând deraierea a trei vagoane ale trenului de pasageri.

India dispune de una dintre cele mai extinse rețele feroviare din lume, care a fost martora unor numeroase accidente feroviare mortale. În urmă cu un an, aproape 300 de persoane au murit în cel mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii, o coliziune între trei trenuri produsă în statul Odisha, cauzată de o defecțiune la un semnal.

Reclamă

Accidentul cu cele mai multe victime din istoria Indiei a avut loc la 6 iunie 1981, când șapte vagoane ale unui tren care traversa un pod în statul Bihar, în estul țării, au căzut în râul Bagmati, provocând moartea a circa 1.000 de persoane, potrivit AFP.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro