În cursul zilei de marți, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Cîțu, a anunțat că și în anul viitor, anumiți români vor putea beneficia de vouchere de alimente și pachete cu alimente. Această inițiativă are ca scop ajutarea românilor vulnerabili în asigurarea hranei necesare.

Voucherele de alimente vor fi în valoare de 250 de lei și vor putea fi utilizate de beneficiari pentru a achiziționa alimente. Aceste sume vor fi virate pe cardurile celor îndreptățiți la fiecare două luni. Persoanele care se vor putea bucura de acest sprijin sunt în principal pensionarii care au venituri mai mici de 1.700 de lei, familiile monoparentale, precum și familiile cu mai mult de doi copii în întreținere, al căror venit pe membru de familie nu depășește 675 de lei.

Cine va primi vouchere alimentare în 2024

Primele vouchere de 250 de lei vor fi transferate pe cardurile beneficiarilor în luna februarie a anului 2024. Această măsură urmărește facilitarea achiziționării de alimente de către acești români a căror situație financiară nu le permite să își satisfacă în mod adecvat nevoile alimentare.

Cine va primi vouchere alimentare în 2024. Luna în care banii vor intra pe cardurile beneficiarilor

Conform declarațiilor făcute de Ministrul Adrian Cîțu, acest sprijin financiar va continua și în anul 2024, incluzând atât voucherele de alimente, cât și pachetele cu alimente destinate persoanelor vulnerabile. Astfel, acestea vor beneficia în continuare de suma de 250 de lei la fiecare două luni, precum și de asistența alimentară sub forma pachetelor cu alimente.

De asemenea, se dorește ca anul 2024 să fie caracterizat prin integrarea și promovarea acestor măsuri care reprezintă un sprijin esențial pentru românii aflați în dificultate.

Alte detalii legate de bugetul alocat și de măsurile propuse urmează să fie anunțate în momentul în care acesta va fi finalizat. Este important de menționat că ajutorul pentru încălzire nu face parte din domeniul de competență al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), însă voucherele de energie au fost prelungite până la data de 31 martie 2024.

Județele care înregistrează cel mai mare număr de beneficiari de vouchere pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410).