Reclamă
Reclamă

Un studiu recent realizat cu privire la funcționalitatea creierului uman, arată că cine suferă în tinerețe de anxietate, riscă să facă Alzheimer la bătrânețe.

270 de persoane cu vârste între 62-90 de ani au fost supuse studiului, toate considerate normale din punct de vedere cognitiv. Participanții nu prezentau semne de afecțiuni psihice. Acestora li s-a testat nivelul proteinei amyloid beta, adesea asociată cu boala Alzheimer, descoperindu-se astfel că cei cu nivel ridicat al proteinei aveau și crize de anxietate. Asta putând însemna că nu anxietatea cauzează neapărat demența, ci mai degrabă că ar fi un simptom al ei.

Descoperirea poate ajuta testarea oamenilor mai devreme în încercarea de a împiedica instalarea și manifestarea bolilor psihice. Tratamentul adecvat aplicat din timp, poate crește calitatea vieții suferinzilor, oferindu-le ocazia să se pregătească din vreme pentru ce urmează.

Totuși, se poate ca cele două să nu aibă legătură între ele. Deși s-a descoperit că oamenii în vârstă sunt mai anxioși decât cei tineri, lucrul acesta ar putea fi atribuit faptului că deja suferă de unele forme ale demenței. Mai multe studii trebuiesc efectuate în domeniul neurologic, dar și comportamental, pentru a se stabili o concluzie clară în acest sens.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro