În timp ce mulți experți vorbesc despre finalul pandemiei de coronavirus odată cu apariția Omicron, alte țări iau decizii drastice în privința celor care nu se vaccinează.

Este și cazul provinciei Quebec, Canada, care intenționează să oblige persoanele care nu se vaccinează împotriva Covid-19 să plătească o taxă pentru sănătate. Premierul Francois Legault a declarat, miercuri, că această propunere se va aplica doar celor care pot să se vaccineze și nu o fac. Așadar, persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale vor scăpa de legea respectivă.

1. Persoanele nevaccinate pot fi „o povară”

Legault a spus că persoanele nevaccinate pot reprezenta o povară pentru ceilalți. De aceea,  ministerul provincial de finanțe stabilește o sumă „semnificativă” pe care persoanele care nu se vaccinează trebuie să o plătească. Potrivit oficialului, această sumă nu va fi mai mică de 100 de dolari.

Guvernele țărilor din lumea întreagă au luat diferite măsuri împotriva celor care nu se vaccinează. Totuși, nicio țară nu a decis până acum să impună o taxă majoră celor care nu se imunizează. Profesorul de medicină de la Universitatea McGill, Carolyn Ells, spune că această taxă ar putea fi justificată în contextul unei urgențe de sănătate. El preciează, însă, că totul va depinde de detaliile pe care proiectul de lege le va reprezenta.

2. Pas dramatic făcut de guvernul canadian

Totuși, Ells și-a exprimat surprinderea că guvernul face acum un pas atât de „dramatic”, când rămân opțiuni precum extinderea în continuare a mandatelor de vaccinare.

Provinciile din Canada se confruntă cu o creștere exponențială a cazurilor de COVID-19 care a forțat zeci de mii de oameni să se izoleze și a împovărat sectorul sănătății. Quebec este una dintre cele mai afectate provincii de Omicron. Provincia a înregistrat în mod regulat cel mai mare număr de infectări. De asemenea, câteva mii de angajați din domeniul sanitar au plecat de la locul de muncă, din cauza motivelor medicale.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.