2021 a fost un an de coșmar pentru Victor Socaciu! În aprilie, solistul s-a îmbolnăvit de COVID-19, după ce a cântat la un festival de folk, și a stat internat aproximativ 3 săptămâni în spital. El suferea și de diabet, insuficiență renală cronică, deși în urmă cu 12 ani a trecut printr-un transplant de rinichi. Din luna septembrie, starea lui de sănătate se agravase. 

1. Cine nu-l poate ierta pe Victor Socaciu, nici după moartea sa

Victor Socaciu a decedat la spital! Interpretul de muzică folk avea mai multe probleme de sănătate. De ani buni, el se lupta cu diabetul, boală care i-a provocat insuficienţă renală. În 2009, el s-a aflat în mijlocul unui scandal-monstru, după ce a primit nu un rinichi, ci doi de la o fetiță aflată în moarte clinică. La vremea respectivă, Victor Socaciu a fost numit ‘artistul cu 4 rinichi’.

După decesul solistului, deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, amintind că solistul s-ar fi folosit de funcția pe care a ocupat-o în PSD, pentru a primi doi rinichi.

foto: captură video

Pe contul personal de Facebook, Emanuel Ungureanu a povestit cum a decurs transplantul de rinichi suferit de Victor Socaciu, în urmă cu câțiva ani. Deputatul a ținut să precizeze că el ‘nu îl va ierta niciodată’.

Emanuel Ungureanu a fost martor la moartea a 23 de copii cu insuficienţă renală cronică din cauza sistemului corupt de transplant, scrie Adevărul.

2. Mesajul dur al lui Emanuel Ungureanu, pentru regretatul interpret de folk

„Dumnezeu să-l ierte pe Victor Socaciu! Eu nu îl voi ierta. Acum câțiva ani, el s-a folosit de poziția lui în PSD și în societate și a primit peste rând doi rinichi de la un copil de 10 ani.

Eu mă ocup ca asistent social de peste 20 de ani de foarte mulți copii cu insuficiență renală cronică din România și îmi aduc aminte durerea familiilor Bora și Miciu.

Au fost anunțați de medicul Lucan că trebuie să mai aștepte, rinichii care le-ar fi putut salva copiii au ajuns la o pilă…

Cazul Socaciu a fost mai flagrant ca transplantul efectuat peste rând de Arșinel.

Părinții copiilor care ar fi trebuit să vorbească atunci, au fost șantajați de medicii ce ar fi trebuit să le salveze copiii. Pentru mulți români Victor Socaciu rămâne un artist iubit și apreciat pentru muzica și compoziția sa și este bine că este așa.

Eu am fost la înmormântarea unor copii care ar fi putut fi salvați de rinichii primiți de Socaciu doar pentru că era vedetă”, a scris Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

3. Victor Socaciu, ‘artistul cu 4 rinichi’

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a mai specificat că, în Europa, un adult care este preferat la transplant în detrimentul unor copii, este unul de nemaiîntâlnit. În 2009, cântărețul a fost operat de medicul Mihai Lucan.

„Nu o să mai găsiți situații în Europa unde un adult este preferat la transplant în detrimentul unor copii, atunci când organele provin de la un minor aflat în moarte cerebrală.

În anul 2004, el a fost decorat de președintele României și acum Camera Deputaților îi organizează funeralii speciale, motivul?

Victor Socaciu a fost un mandat și deputat PSD. Victor Socaciu a luat cu el în mormânt și informațiile despre telefoanele primite ca deputat de la cei care i-au oferit 2 rinichi peste rând pentru transplant.

Mă rog lui Dumnezeu ca părinții Gabrielei și ai lui Viorel, doi copii cu insuficiență renală cronică, să aibă puterea să-l ierte pe Victor Socaciu. Eu am fost la înmormântarea lor și nu l-am iertat!”,  a mai completat Emanuel Ungureanu.