Cine ar putea să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis. Social-democrații au o șansă mult mai importantă decât a avut vreodată la alegerile din 2024, conform analistul politic Cristian Pârvulescu.

Analistul politic Cristian Pârvulescu a mărturisit miercuri că la alegerile prezidenţiale din 2024, PSD are şanse foarte mari decât la alegerile anterioare, dintr-un motiv simplu, şi anume că nu există un contracandidat puternic.

Acesta s-a referit şi la o posibilă demisie a lui Dacian Cioloş din USR, arătând această mișcare ar reprezenta o lovitură gravă pentru acest partid, care riscă să nu mai conteze.

PSD, șanse mai mari la alegerile din 2024

Despre şansele la alegerile prezidențiale din 2024, PSD, Pârvulescu a spus că acesta are şanse mai mari decât în alegerile anterioare pentru că nu are un contracandidat puternic.

Cristian Pârvulescu a mai spus  că prezidenţiabilul ar putea fi Marcel Ciolacu sau o altă personalitate din afara partidului dar legată de partid, precum Mircea Geoană.

„În 2024, PSD are o şansă mult mai importantă decât a avut-o vreodată, tocmai datorită acestei coaliţii. Doar un candidat bine potenţat al PNL sau USR ar putea să aibă efect”, a declarat politologul, arătând că depinde foarte mult şi de războiul din Ucraina şi de situaţia din regiune.

Sursa: Social Media

Analistul politic a discutat  şi despre o posibilă plecare a lui Dacian Cioloş din USR, afirmând că acesta „va relua aventura PLUS în altă formă, dar cu şanse mai mici decât le-a avut înainte”.

„Domnul Cioloş se consideră nu numai părintele PLUS ci şi al USR şi realitatea este că USR a apărut ca un partid pentru a-l susţine pe Dacian Cioloş care, având o personalitate destul de complicată, nu a făcut drumul spre USR la momentul oportun.(…) Ar fi o lovitură gravă pentru USR”, a mai povestit Pârvulescu în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Momente de cumpănă pentru PNL

Cu atât mai mult, politologul Stelian Tănase este de părere că PNL trece printr-un moment de cumpănă. Acesta a atras atenția că liberalii sunt dezbinați, iar din toată această ecuație va câștiga PSD și alianța liberalilor cu PSD este una „toxică”.

„PNL se duce spre alegerile din 2024 dezbinat. Sunt două partide liberale, plus alte grupări care pretind tendinţe sau idei liberale – nu dau numele partidului ca să politizez prea tare – şi cred că asta duce la catastrofă.

Veţi pierde alegerile dacă nu vă veţi unifica. V-aţi unit – ca să nu zic v-aţi înhăitat – cu PSD, care este o alianţă toxică, cu un foarte subţire alibi că e continuitate, soliditate, coeziune.

Nu, este oportunism şi este un calcul greşit, nerealist, ca toate exemplele istorice şi pot să vă mai dau câteva din istoria liberalilor şi această coabitare sau cum vreţi să-i spuneţi va produce eşec”, a susținut cunoscutul politolog.