Reclamă

Ies la iveală informații șocante despre locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov, comandatul rus supranumit „Măcelarul din Bucha” care ar fi responsabil de multe atrocitățile comise de ruși în timpul masacrului din acest oraș.

Se pare că Azatbek Omurbekov, comandantul Brigăzii 64 Separate de Puști, implicată în ocuparea orașului Bucha de la periferia capitalei ucrainene Kiev, are legături cu unii dintre cei mai puternici oameni din statul rus.

„Creierul” masacrului și violurilor de la Bucha este protejat de Biserica Ortodoxă Rusă

Jurnaliștii de la Daily Mail scriu că Azatbek Omurbekov, cel numit „Măcelarul din Bucha” a fost binecuvântat de Biserica Ortodoxă la sfârșitul anului trecut.

Omurbekov, despre care se crede că are aproximativ 40 de ani, a primit o medalie în 2014 de la Dmitri Bulgakov, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, și este acuzat acum de organizarea violurilor, jafurilor și uciderii a sute de civili ucraineni.

Potrivit InformNapalm, un grup de voluntari care urmărește activitățile armatei ruse și ale serviciilor speciale, Omurbekov a fost binecuvântat de un preot ortodox în noiembrie anul trecut, chiar înainte de a fi trimis în Ucraina.

După slujba condusă de episcopul de Khabarovsk, comandantul a spus: „Istoria arată că în cele mai multe dintre luptele noastre luptăm cu sufletul. Armele nu sunt cel mai important lucru”.

Cine îi protejează? Informații șocante despre „Măcelarul din Bucha”, autorul crimelor și a violurilor din acest oraș
dailymail

Imaginile cu masacrul din orașul Bucha a șocat toată planeta

Imaginile îngrozitoare cu civili masacrați de forțele ruse în Bucha, înainte de retragerea acestora, au șocat lumea în ultimele zile, au șocat toată planeta. Națiunile occidentale să expulzeze zeci de diplomați ai Moscovei și să propună noi sancțiuni, inclusiv interzicerea cărbunelui și importurilor din Rusia.

Conform dreptului internațional, un comandant militar este responsabil pentru orice crime de război comise de trupele sale. Curtea Internațională de Justiție (CIJ) se pronunță asupra disputelor dintre state, dar nu poate urmări persoane fizice.

Dacă CIJ ar decide împotriva Rusiei,  Consiliul de Securitate al ONU ar fi responsabil pentru aplicarea hotărârii. Însă, Moscova ar putea respinge orice propunere de sancționare, fiind unul dintre cei cinci membri permanenți ai consiliului.

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro