Răsturnare de situație pe scena politică din România! Analiștii politici au aruncat bomba în ceea ce privește candidatul ideal la alegerile prezidențiale. 

În anul 2024 vor avea loc alegerile prezidențiale în România. Politicienii deja au început să se gândească la candidații ideali pentru a ocupa scaunul de la Cotroceni. În PSD s-a vehiculat mult numele lui Mircea Geoană pentru funcția de președinte al României. În PNL se vorbește despre despre Nicolae Ciucă.  Iată cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis.

Analistul politic, Stelian Tănase, este cu totul de o altă părere. Din punctul de vedere al politologului, cel mai bun candidat pentru funcția de președinte al țării ar trebui să fie o femeie. El a dat un nume șocant pentru această funcție, acesta fiind Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova.  

Cine l-ar putea înlocui pe Klaus Iohannis

Stelian Tănase spune că nu a dat acest nume neapărat pentru unirea Republicii Moldova cu România, ci pentru că Maia Sandu este o persoană anti-sistem. Aceasta nu va ține cu niciun partid și îi va critica pe toți în egală măsură.

„E un politician care a probat într-o situație mult mai dificilă că face față e și conectată internațional, a lucrat la Banca Mondială într-un post important. E ce ar trebui”, a spus Stelian Tănase la B1 TV. 

De asemenea, Stelian Tănase a spus că un alt persoană care ar fi potrivit pentru această funcție este Mircea Geoană. În altă ordine de idei, politologul spune că PNL și PSD au început să se teamă de alegerile care vor avea loc peste un an. Cele două partide politice încearcă să caute soluții pentru a comasa și a inventa lucruri care să îi avantajeze pe cei care sunt la putere. 

Colaj Substantial

A intrat frica în PNL și PSD

În anul 2024, unde vor fi 4 runde de alegeri, se va schimba complet fața puterii din România. Rocada premierilor din 2023 se va negocia foarte dur, mai spune analistul politic. De aceea, în acest moment, este momentul potrivit pentru un candidat anti-sistem pentru președinția României. În prezent, PNL și PSD domină complet scena politică din România. 

„Dacă ar fi un candidat, o forțăm o mișcare în rândul societății civile să vină cu un candidat anti-sistem, PNL și PSD ar pierde copios. E nevoie de o alternativă și ea nu s-a ivit și nu văd nicio mișcare în zona societății civile de a construi ceva și ar fi momentul”, a mai spus Stelian Tănase. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.