Fostul deputat român, Cristian Rizea, a oferit informații bombă în dosarul fraților Tate. Iată ce legătură ar exista între Gabi Bădălău și milionari.

Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a vorbit pe o platformă de socializare despre situația fraților Tate, care au mari probleme cu legea în acest moment. Milionarii au fost arestați preventiv la finalul anului trecut, fiind acuzați de procurorii DIICOT de trafic de persoane, înșelăciune, răpire, viol și constituirea unui grup infracțional organizat. 

Fostul deputat social-democrat, Cristian Rizea, a dat o ipoteză șocantă în cazul celor doi frați. Mai exact, potrivit spuselor fostului politician, frații Tate au fost „turnați” la procurori chiar de Gabi Bădălău, fiul politicianului Niculae Bădălău, arestat și el preventiv. 

Frații Tate, turnați la DIICOT de Gabi Bădălău

Într-un live pe Tik Tok, Cristian Rizea spune că Gabi Bădălău „i-a dat în gât” pe Frații Tate, pentru a-l salva pe tatăl său din spatele gratiilor. De asemenea, fostul politician face acuzații foarte grave, atât la adresa celor în cauză, cât și la adresa oamenilor legii. 

„Îmi cer scuze față de alte persoane, dacă sunt din Giurgiu, dar eu nu am văzut persoane care să te vândă mai repede ca unul din Giurgiu. Am cunoscuți câțiva, toți niște hahalere, niște d-aia care te vând imediat pe la spate. Să înțeleagă toată lumea, Gabi Bădălău i-a turnat pe Frații Tate, ca să îl salveze pe tatăl lui. Că asta este toată șmecheria. Face ta-su niște prăduieli la DNA de vă stă mintea în loc. Tremură Marcel Ciolacu și Paul Stănescu ca varga acum”, a explicat Cristian Rizea pe platforma de socializare. 

Cine i-ar fi turnat la DIICOT pe frații Tate. Ce spune fostul deputat PSD, Cristian Rizea

Cristian Rizea, ipoteză șocantă în dosarul fraților Tate

Mai mult, fostul deputat face acuzații extrem de grave. El susține că Gabi Bădălău, împreună cu partenera sa, Bianca Drăgușanu, și cu Tristan Tate, consumau substanțe interzise împreună. De asemenea, Rizea acuză că s-a făcut prea mult „tam-tam” în cazul fraților Tate, doar pentru că așa a vrut Gabi Bădălău. 

„Gabi Bădălău și Bianca Drăgușanu se drogau cu Tristan Tate. Ei sunt primii care fac astfel de lucruri, legate de prostituție și altele. Toți gaborii știau de lucrurile astea, n-au echipele pe care le protejează ei, cu pești, cu astea. Păi asta e acuzație să le dai la băieții ăștia? ( frații Tate n.r.). Frații Tate sunt niște băieți șmecheri, au făcut niște bani. Banii erau, de fapt, miza. 400 de milioane de dolari din Crypto. Aici a fost miza, șmecheria, și au pierdut tot. Nu mașinile, nu vila, miza sunt banii din Crypto. Ok, ei exploatau fetele, dar nu tot tam-tam-ul ăsta care s-a creat în jurul lor.”, a mai spus Cristian Rizea pe Tik Tok. 

Cine este Cristian Rizea 

Cristian Rizea este un fost membru al PSD, deputat în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016. În anul 2019, Cristian Rizea a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. De asemenea, judecătorii au decis și confiscarea sumei de 300.000 de euro. 

După ce a primit condamnarea, Cristian Rizea a fugit din România, în Republica Moldova, unde se află și în prezent. De asemenea, el a participat activ în campania electorală pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova din 11 iulie 2021, pe listele partidului NOI. Cu toate acestea, el a fost exclus din cursa electorală printr-o decizie a Curții Supreme de Justiție. 

Cristian Rizea a lansat un volum video pe YouTube, denumit „Spovedania lui Rizea”, dar și site-ul personal Spovedanialuirizea.com. În cadrul acestor două site-uri, politicianul face dezvăluiri șoante, atât despre lumea politică din România, cât și despre politica din Republica Moldova. 

Andrew și Tristan Tate, arestați preventiv

Andrew și Tristan Tate au fost arestați preventiv, la finalul lunii decembrie 2022. Ei sunt acuzații de mai multe infracțiuni, printre care constituirea unui grup organizat. De asemenea, procurorii DIICOT îi acuză, printre altele, pe cei doi milionari că au obligat șase femei să facă filme cu conținut sexual explicit pentru a câștiga sume de bani în folosul lor. Mai mult decât atât, una dintre aceste femei ar fi fost violată. 

Pe de altă parte, avocatul acestora susține că acuzația de viol nu se confirmă. De asemenea, el explică faptul că frații Tate susțin încontinuu că sunt nevinovați. Recent, ei au făcut contestație la decizia Tribunalului București de arest preventiv. Curtea de Apel au respins solicitarea, așadar, frații Tate rămân în arest preventiv. 

Între timp, procurorii DIICOT continuă să facă cercetări de amploare în dosar.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.