WRS va reprezenta România în marea finală Eurovision 2022, la Torino, în Italia.  WRS  va interpreta piesa „Llamame”. Dar totuși, cine este el? Este un tânăr care a pornit în lumea dansului, iar ulterior și-a dat seama de pasiunea sa pentru muzică.

WRS a fost mai întâi dansator. A colaborat cu nume mari, precum Antonia şi cu Ruby și a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți artiști. În prezent , el a ajuns până în finala Eurovision 2022 pe care a și câștigat-o, va reprezenta țara noastră în concursul internațional care va avea loc în această lună la Torino.

1. Cine este WRS, cel care ne va reprezenta în marea finală Eurovision?

WRS, reprezentantul României la Eurovision, se numește Andrei Ionuț Ursu. Acesta s-a născut  în Buzău în 1993. În trecut, acesta a fost dansator pentru artiști celebri (ex.: Inna, Carla’S Dreams, Antonia) și, de asemenea, a făcut parte din echipa de balet a Pro TV în emisiunile „Vocea României” și „Românii au talent”. Din ianuarie 2020 a semnat cu Global Records și a început un proiect de muzică electropop, sub numele de scenă WRS.

Sursa: Social Media

A fost îndrumat de mic spre o meserie în lumea artistică, ambii părinţi fiind dansatori, iar la show-urile PRO TV a colaborat cu artiste precum Antonia, Ruby şi Andreea Bănică.

2. Debutul lui Andrei Ionuț Ursu în carieră

Andrei Ionuț Ursu sau WRS pe numele de scenă și-a început cariera la vârsta de 12 ani, atunci când a mers la dansuri, fiind încurajat de părinții săi, și ei dansatori de muzică populară. În 2015 a început cariera muzicală în trupa „Shot”, dar după doi ani a plecat la Londra, acolo unde a început să compună muzică.

3. Finala Eurovision 2022

Astăzi, sâmbătă, pe 14 mai, are loc finala Eurovision 2022, fiind transmisă în direct la TVR1. Cu ce țări va concura România:

România, Belgia, Cehia, Polonia, Azerbaidjan, Finlanda, Australia ,Estonia , Suedia, Spania, Serbia, Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Norvegia, Portugalia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Țările de Jos.

Istoria Eurovision

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiție muzicală internațională organizată de cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Acest concurs are loc an de an, începând din anul 1956. Finala Eurovision 2022 va fi astăzi, sâmbătă, pe 14 mai, la Torino, Italia. Va fi difuzată la TVR1, de la ora 22:00.