Un cetățean român a fost ucis în Germania, într-un atac rasist care a avut loc în orașul Hanau, în apropiere de Frankfurt. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația și a transmis condoleamțe familiei. Românul de 23 de ani și alți 8 oameni și-au pierdut viața după ce un bărbat de 43 de ani a atacat cu focuri de armă în două baruri cu specific oriental.

Tânărul român ucis se numește Viorel Păun și este originar din Giurgiu. Acesta locuia cu familia de aproximativ opt ani în Germania. În noaptea atacului, băiatul venea de la serviciu și oprise în apropierea localului în care a început măcelul ca să-și cumpere un suc. Tânărul tocmai cobora din mașină, când a fost ucis pe loc în amalgamul de împușcături trase pe stradă de terorist.

Pe lângă tânărul român, şi-au pierdut viaţa cetăţeni originari din Turcia, Bosnia şi Bulgaria.

Zeci de poliţişti înarmaţi şi însoţiţi de câini s-au mobilizat pentru căutarea atacatorului. Acesta a fost găsit în locuința sa, acolo unde a mers și și-a ucis mama de 72 de ani, apoi s-a sinucis.

Seara, mii de oameni s-au adunat la Hanau pentru a-şi exprima oroarea faţă de atac şi solidaritatea în fața familiilor îndurerate. Alături de ei s-a aflat şi preşedintele Germaniei.

Distribuie

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro