Moartea soților Ceaușescu este un eveniment ce n-o să fie vreodată uitat.

Puțini știu însă cine i-a executat pe Elena și Nicolae Ceaușescu. Ionel Boeru era colonel în rezervă atunci când i-a executat pe soții Ceaușescu la ordinul generalului Victor Stănculescu.

Ionel Boeru a relatat cum au decurs de fapt evenimentele în ziua de Crăciun din anul 1989.

Cine este și cum arată militarul care i-a executat pe Elena și Nicolae Ceaușescu. Cei doi soți au murit în ziua de Crăciun, în 1989: „Acolo am aflat care era ținta”
Facebook

S-a oferit voluntar!

“Pe data de 22 luptătorii au plecat în oraş, în Bucureşti în Capitală să apere televiziunea, CC, hotel Bucureşti şi alte obiective. Menționez, unitatea de la Boteni în perioada 16-22 nu a primit nicio misiune în afara cazărmii. Pe data de 25 dimineața au fost adunate cadrele care mai erau în unitate. Am fost adunați la ora 9.00 dimineaţa şi comandantul unității a spus că pentru o misiune de grad 0 are nevoie de 8 voluntari.

Am aflat de misiune când am ajuns în cazarma de la Târgoviște. Acolo am aflat care era ţinta. Nouă ni s-a spus că este o misiune în Bucureşti, iar la adunarea pe care am avut-o cu generalul Stănculescu, în spatele stadionului Steaua, ni s-a spus că urmează să participăm la judecarea unor teroriști”, a spus colonelul în rezervă Ionel Boeru, potrivit Antena 3.

„Eu nu știam că sunt acolo”

Ionel Boeru a recunoscut că s-a oferit voluntar pentru că pe data de 23 decembrie, la televiziune, au fost împușcați mortal 8 militari. Unul dintre ei era un foarte bun prieten de-ai săi.

“Procesul a fost o formă de a justifica execuția de după. Tot acolo ni s-a spus cum se va face execuția. Se va trage de la șold, un încărcător plin foc automat. M-a şocat pentru că noi la vremea respectivă nu executam trageri de la șold. Apoi ni s-a spus să-i luam din transportor, eu nu știam că sunt acolo.

Trebuia să îi iau pe rând să îi duc la vizita medicală, după care să îi duc în sala unde avea loc judecata. Ultimul ordin pe care l-am primit este că voi asista la proces şi voi asigura siguranţa în încăpere. În caz că se va încerca eliberarea acestora sau altceva de genul să-i execut, să îi împușc”, a mai declarat Ionel Boeru, pentru Antena 3.