Începând de ieri, România a trecut pe lista ţărilor în care noul virus chinezesc începe să afecteze la cote înalte. Miercuri a fost găsit oficial primul român purtător de coronavirus, după ce s-a aflat de Italianul infectat cu virus care a fost în vizită în România.

Cine este românul?

Tânărul infectat cu coronavirus are doar 20 de ani. Acesta locuieşte împreună cu bunicii săi în comuna Progoria, judeţul Gorj. Băiatul lucrează chiar la resturantul deţinut de italianul care a adus coronavirusul în România. Acum şi italianul este internat la Rimini.

Edilul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, a declarat, miercuri seara, pentru Mediafax, că pacientul locuiește în sătucul Dobrana.

„De azi dimineață (miercuri – n.r.) știam că a fost contact și l-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. Știam de familie, dar așteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la București. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuiește cu părinții și cu bunicii. Sunt izolați de azi-dimineață toți. Are aproximativ 20 de ani”, a declarat primarul.

Începând de astăzi, se vor închide şcolile din comună, Primăria şi alte magazine. Comuna va fi în carantină.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balș din București.

Distribuie