Evgheni Prigojin a lăsat în urmă o avere impresionantă, care-i va reveni acum fiului său, Pavel. În vârstă de 25 de ani, tânărul s-ar putea chiar să-i preia funcția decedatului său tată în fruntea mercenarilor Wagner.

Cine este Pavel, fiul lui Evgheni Prigojin, care-i moștenește averea

Moștenirea lui Evgheni Prigojin, liderul Wagner, este dusă mai departe de fiul său, Pavel. În vârstă de 25 de ani, va intra curând în posesia averii acestuia. În presa rusă se vorbește de o sumă impresionantă. Ar urma să primească circa 120 de milioane de euro, însă nu doar atât.

Cei mai mulți se așteaptă ca Pavel Prigojin să ducă amintirea tatălui său mai departe și să preia și șefia grupării Wagner.

Surse din presa rusă susțin că tânărul ar fi în negocieri cu Rosgvardia, un important nume din Garda Națională a Rusiei, cu privire la potențiala reangajare a Grupului Wagner, în operațiunile de luptă din Ucraina.

Gruparea paramilitară ar urma să-și mențină numele, simbolurile, ideologia, structura de conducere, managementul și principiile de funcționare stabilite anterior, fără implicarea inamicului lui Prigojin, Serghei Șoigu.

40 de zile de la moartea lui Evgheni Prigojin

Recent, Pavel Prigojin a fost fotografiat când a mers să-i aducă un omagiu tatălui său. Mormântul fostului lider Wagner este situat în apropierea orașului său natal, Sankt Petersburg.

În fotografie, tânărul apare îmbrăcat într-o geacă neagră și cu barbă. Lângă el, foarte aproape, este Violetta Prigohin, mama fostului mercenar.


Evgheni Prigojin s-a stins din viață la jumătatea lunii august a anului 2023. Liderul Wagner, exilat în Belarus după tentativa de insurecție din aceeași vară, s-a îmbarcat în avionul său alături de alți zece apropiați ai săi.

Aeronava avea ca destinație Sankt Petersburg, dar nu a mai ajuns niciodată la sol. La câteva zeci de minute după decolare, la bord s-a produs o explozie care a provocat prăbușirea navei. Toți pasagerii au fost declarați morți.

Prigojin a fost identificat după degetul lipsă de la una dintre mâini. A fost ulterior înmormântat în mare taină câteva zile mai târziu, prezenți fiind doar familia și apropiații săi.