Apar noi informații despre atacul lansat de Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, care a dus la izbucnirea războiului. În spatele acestuia a stat un singur bărbat, numit și „omul fără chip”. Totul se pare că a fost plănuit în detaliu.

Cine este „omul fără chip” din Hamas

Mohammed Deif este unul dintre liderii grupării pentru care Israelul ar plăti oricât să-l vadă mort. Până acum, bărbatul a supraviețuit la 7 atentate de asasinare, iar cei care au avut ocazia să-l vadă față în față sunt puțin.

Liderul Hamas acționează din umbră, nu iese în public și preferă să-și plănuiască mișcările departe de ochii lumii. Această decizie se datorează și faptului că în urma tentativelor eșuate de asasinat, a fost desfigurat. Surse din grupare susțin că a pierdut un ochi şi a suferit răni grave la un picior.

S-a adresat însă palestinienilor recent cu o singură ocazie. Pe 7 octombrie, când gruparea extremistă a lansat 5.000 de rachete asupra Israelului și a ucis sute de israelieni pe străzi.

Mesajul lui, plin de ură și furie, i-a îndemnat pe luptătorii săi să se răzbune pe Israel.

Astăzi, furia al-Aqsa, furia poporului şi naţiunii noastre explodează. Mujahedinii noştri, astăzi este ziua voastră pentru a-l face pe acest criminal să înţeleagă că timpul său s-a încheiat., a transmis el.

Mohammed Deif conduce Brigăzile Al Qassam ale Hamas și este unul dintre cei mai respectați lideri ai grupării. Se pare că el este și cel care alături de alți lideri a plănuit masacrul din Israel.

UNDATED RECENT FILE PHOTO – An undated but recent photo of Mohammad al-Deif, the mastermind of Hamas suicide bombings whose capture has become a condition of further Israeli troop withdrawal. Deif, described by an acquaintance as a patient loner who can lay low in a single room for weeks on end without getting flustered, went to ground in Gaza in January and is believed to still be in Palestinian -ruled Gaza. Little is known about the Palestinian who has kept one step ahead of his Israeli pursuers for the past four years. It is thought he is 31 years old and single, and from the Khan Younis refugee camp in the southern part of the Gaza Strip.
MIDEAST HAMAS DEIF

Totul a durat mai bine de 2 ani, perioadă în care s-a pus la punct strategia, dar s-au adunat și resursele necesare.

Amintim că în ziua atacului terestru în regiunile din Israel, luptătorii Hamas aveau la ei hărți detaliate cu clădirile și aveau puncte stabilite unde să lovească.

De asemenea, asupra lor s-au găsit și droguri, pe care le-au consumat înainte și în timpul atacului. Este vorba despre o substanță cunoscută drept „drogul jihadului”, folosit adesea de teroriști. Stupefiantul îi face să nu mai simtă durerea, îi lipsește de emoții și le pune organismul în alertă.