Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Nicolae Ciucă să formeze un nou guvern, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare, care au avut loc la Palatul Cotroceni.

Guvernul Ciucă va fi votat joi, 25 noiembrie, susțin surse politice citate de Digi24.  El este acceptat și de PSD. PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună la consultări, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern. USR a refuzat să se mai prezinte.

Primele declarații ale lui Klaus Iohannis despre numirea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o. În Parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților. Am avut o discuție foarte bună.

Îl desemnez pe dnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă și Florin Cîțu
Facebook

Nicolae Ciucă este general în rezervă

Noul premier Nicolae Ciucă este un general român în rezervă care a ocupat funcția de ministru al Apărării Naționale în cadrul guvernelor conduse de Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă, noul premier ales de PNL s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitate Plenița, județul Dolj. În anul 1985, Nicolae Ciucă, noul premier al României, a absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Trei ani mai târziu, termină cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

În 1995, noul premier Nicolae Ciucă cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Întrunite din București.

Noul premier a făcut mai multe cursuri de perfecționare în domeniul militar

În perioada 1990-2000, Ciucă urmează diverse cursuri de perfecționare, iar în 2003, devine doctor în științe militare cu teza Dimensiunea angajării Armatei României în operații întrunite multinaționale în cadrul UNAP „Carol I” București.

Mai mult, în 2006, își desăvârșește cunoștințele în materie militară prin absolvirea unui masterat în Studii Strategice în cadrul Colegiul de Război al Forțelor Terestre din SUA. Nicolae Ciucă este căsătorit cu Maria-Cristina Ciucă și are un copil, se precizează pe pagina de Wikipedia a acestuia.