Durerea este fără margini după ce o femeie a murit pe Lacul Morii, sfâșiată de câini.

Cei care au cunoscut-o au numai cuvinte de laudă pentru Ana Oroș Daraban, cea care și-a găsit sfârșitul în timp ce alerga în zona cunoscută drept periculoasă din cauza animalelor fără stăpân.

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost găsită fără suflare de un trecător pe un câmp din zona Lacul Morii. După ce a fost identificată, în spațiul public au apărut mai multe informații despre identitatea victimei.

Numele ei era Ana Oroș Daraban și era o împătimită a excursiilor pe munte și a maratoanelor. Adesea, obișnuia să alerge în zona din Sectorul 6 al Bucureștiului, unde coincidența face că a mai fost o dată atacată de câini fără stăpân. Incidentul a avut loc în aprilie 2022, iar ea a ajuns la spital.

Primele informații în acest sens au fost transmise de asociația Alpin Club Pro-Mont, unde Ana Daraban era membră. În primă instanță însă, moartea ei a fost pusă sub semnul incertitudinii.

Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceeași câini (se pare)….., a transmis Alpin Club Pro-Mont pe Facebook.

Ulterior, cunoscuții victimei și membrii asociației au primit confirmarea de care se temeau cel mai mult. Robert Mureșan, președintele Asociației Alpin Club Pro-Mont București, a oferit declarații publicației Libertatea.

Din păcate, din mai multe surse am primit confirmarea că este vorba de Ana. Nu am vrut să cred așa ceva, în primă fază…. Vreau, însă, să las familia îndurerată să ofere mai multe detalii”, a spus Robert Mureșan.

Cine era femeia care a fost ucisă de o haită de câini fără stăpân

Președintele Asociației Alpin Club Pro-Mont a dorit însă să vorbească despre Ana Oroș Daraban.

El a descris-o drept o fire mereu veselă, dornică mereu să se implice în activitățile asociației. Era o persoană pasionată de natură și iubea să facă sport în aer liber. De asemenea, se implica ori de câte ori era nevoie în acțiunile de ecologizare montană și în competițiile de alergare.