Cine este, de fapt, polițistul care a ucis-o pe fetița de 13 ani pe trecerea de pietoni. În urmă cu o zi, Raisa, o copilă de 11 ani din București și-a găsit sfârșitul sub roțile unei mașini de poliție condusă de un agent. 

Polițistul care a provocat accidentul în care fetița a murit, în cursul zilei de duminică, are 27 de ani și este agent de proximitate din anul 2017.

Cine este, de fapt, polițistul care a ucis-o pe fetița de 11 ani pe trecerea de pietoni

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fetiță de 13 ani,  obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România.

În anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se explică în comunicatul remis pentru Observator. 

Potrivit regulamentului poliției, agenții care conduc mașinile de serviciu sunt desemnați de către șeful de unitate. Nu orice polițist are voie să se urce la volanul unui vechicul MAI. Este întocmită o listă unde aceștia sunt trecuți, după o verificare amănunțită.

Dacă această verificare a fost făcută, iar șeful Secției 5 de Poliție din Capitală știa că agentul are permis emis în Marea Britanie, este o problemă pentru că această țară are o cu totul altă legislație de circulație.

Cine este, de fapt, polițistul care a ucis-o pe fetița de 11 ani pe trecerea de pietoni. Nu avea permis de conducere de România
Captură TV

Gestul șocant făcut de polițist, după ce a lovit-o pe Raisa

Matorii care au văzut toată tragedia spun că imedia după accident la fața locului s-au petrecut scene înfiorătoare. Poliţistul s-ar fi dat jos de la volan şi ar fi împuns-o cu bocancul să vadă dacă mai respiră. Ba mai mult, primele mașini de poliție care au ajuns la fața locului au încercat să îl ascundă.

Într-o fotografie surprinsă la câteva momente după impact, se vede cum agentul de la Secția 5 o împinge pe micuță să vadă dacă este vie sau moartă.

„Avea un bocanc fetiţa, rupt, şi piciorul se vedea că e rupt şi o mişca cu piciorul. Şi i-am zis nu o mai mişca cu piciorul, las-o în pace, sună la salvare. Şi după aceea a luat-o cu mâinile, aşa cum îţi arăt şi a pus-o pe o parte”, a povestit un martor care a văzut toată oroarea.