Reclamă

Salt Bae, pe numele său real Nusret Gokce, este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari la nivel mondial datorită fripturilor delicioase pe care le prepară. El a atras atenția tututor cu modul unic de a tranșa carnea dar și cu felul în care o gătește.

Bucătarul Salt Bae este adorat de toate vedetele lumii. Starurile vor neapărat să mănânce o friptură preparată de el și neapărat să facă o poză cu el care mai apoi, inevitabil ajunge pe rețelele de socializare.

Cristiano Ronaldo, Maradona, Leo Messi, David Beckham, Gianni Infantino, Roman Abramovich, Leonardo Di Caprio sau președintele Nicolas Maduro, sunt doar câteva dintre numele vedetelor care i-au calcat pragul restaurantelor pe care le deține.

Viața personală a celebrului bucătar Salt Bae

Nusret Gokce, sau Salt Bae, s-a născut în Erzurum, un oraș din Turcia într-o familie săracă de kurzi. Din cauza problemelor financiare, la 14 ani s-a lăsat de școală și s-a angajat ca ucenic într-o măcelărie în cartierul Kadikoy din Istanbul.

Tatăl lui, miner de profesie, dar și mama lui, au fost analfabeți. Salt Bae și-a dorit de mic să îi ajute așa că s-a apucat de muncă la o vârstă fragedă.

Cine este, de fapt, celebrul Salt Bae. Toate vedetele tânjesc să ajungă la restaurantele lui!
Instagram

„Sunt fiul unui miner, tata și mama au fost analfabeți. Am început să muncesc ca ajutor de măcelar de la 14 ani, așa am deprins gustul cărnii. Gestul cu turnatul sării a venit firesc, dintr-o dată, n-a fost studiat, e ca și cum îmi pun semnătura pe operă”, spune bucătarul Salt Bae, citat de șhtiu.ro.

La început, Salt Bae a lucrat voluntar în restaurante din Statele Unite și din Argentina între 2007 și 2010, apoi și-a deschis primul local al său în Istanbul. După ce localul din țara sa natală a început să aibă succes, el a mai deschis unul în Dubai. În momentul de față, deține 14 restaurante, inclusiv în New York și Abu Dhabi.

Cum a devenit Salt Bae faimos în rândul vedetelor din lumea întreagă

Salt Bae a ajuns faimos datorită internetului. Un video postat de acesta, în 2017, când secționa și prepara carnea s-a viralizat. Unii spun că modul în care pune sare pe fripturi este marca lui înregistrată.

În 2018, mai multe reviste de specialitate i-au vizitat restaurantele, unele dintre ele lăsând recenzii negative. Dar nu a contat. Lumea se îngrămădește în continuare să mănânce la restaurantele lui Salt Bae. O friptură poate ajunge și la 1.200 de dolari.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro