O femeie în vârstă de 53 de ani, de profesie conducător, a murit sâmbătă seara în urma accidentului feroviar care a avut loc în Gara Galați. Gina Basoc, în vârstă de 53 de ani, a fost transportată la Spitalul de Urgență Galați.   

Potrivit medicilor, aceasta a suferit cinci stopuri cardio-respiratorii, decedând în final. Mai multe instituții au demarat anchete pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.  

Gina Basoc, conductorul de tren care a murit în urma accidentului feroviar

Știrea a provocat un val de tristețe în rândul prietenilor și colegilor de breaslă, care au postat mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare. Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a transmis și ea un mesaj de condoleanțe, menționând faptul că accidentul a fost o pierdere enormă pentru comunitatea feroviară.  

„Seară neagră pentru comunitatea feroviară! Urmare evenimentului feroviar produs in această seară in Stația CF Galați Călători, colega noastră Gina Basoc, conductor tren la Comanda Galați și-a pierdut viața! Încă un ceferist de nădejde, un OM valoros și un bun coleg moare la datorie! Transmitem sincere condoleanțe familiei greu încercată de această tragedie! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

Cine este conductorul de tren care a murit în accidentul feroviar din Galați. Gina Basoc avea 53 de ani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis și el un mesaj de condoleanțe și a anunțat că au fost luate deja măsuri pentru a crește siguranța călătorilor și a personalului CFR Călători. În plus, el a cerut rapiditate în investigarea accidentului și a propus verificarea infrastructurii feroviare și a mecanicilor din întreaga țară.  

Primele măsuri anunțate de ministrul Transporturilor

„În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”, a scris, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.  

Accidentul s-a produs sâmbătă seara în Gara Galați, când locomotiva trebuia să se cupleze la un vagon pentru a forma trenul Regio 7576 pe ruta Galați – Mărășești. În timpul operațiunii, locomotiva a lovit primul vagon, patru persoane fiind rănite grav. Gina Basoc a murit mai târziu, la spital. Potrivit companiei, locomotiva și vagonul au fost avariate în urma accidentului.  

Ancheta cu privire la acest accident este în desfășurare, iar Inspectoratul de Muncă, Poliția și CFR sunt implicate în investigații pentru a afla cauzele exacte ale accidentului.